Marseille is the cradle of the Bouillabaisse, a French fisher's soup with croutons and sauces. Restaurant Fonfon is famous for this dish and almost everyone in the restaurant eats the Bouillabaisse. They only cook with fresh wild fish.
Not knowing what to expect, we had a starter of cuddle fish and mackerel. After that came the bouillabaisse. First the waiter showed us a plate with the uncooked fish, very impressive. The fish was prepared with safran and completely deboned. It was served separately from your soup. We paired it with a local white wine. You find this amazing restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Marseille staat aan de wieg van de Bouillabaisse, een Franse vissoep met croutons en sauzen. Restaurant Fonfon is beroemd voor dit gerecht en bijna alle klanten eten hetzelfde. Men werkt er enkel met verse en in het wild gevangen vis.
Niet wetende hoe groot deze soep wel zou zijn, kozen we een voorgerecht met makreel en inktvis. Daarna kwam de Bouillabaisse. De ober toonde ons eerst de rauwe vis op een grote schotel, heel indrukwekkend. In de keuken wordt deze met saffraan klaargemaakt en volledig gefileerd. De vis wordt apart geserveerd van de soep. Wij combineerden dit met een lokale witte wijn. Je vindt dit ongelooflijke restaurant in Vallon des Auffes, Marseille.
Previous Marseille article: Port Vallon des Auffes
Previous Restaurant article: Restaurant Els Tinars, Catalan cuisine in the Girona region
Return to main page
source Travels - Ballroom Dancing - Amusement Parks http://ift.tt/1MKMBC3