Joël Robuchon is a legend in the Gastronomy. His restaurants all over the world have been awarded Michelin Stars. Currently he has in total 25 stars and four restaurants with three Michelin Stars. The Gaultmillaut guide crowned him "Chef of the century".
We went to L'Atelier Etoile de Joël Robuchon, it is located on the Champs-Élysées and has two Michelin Stars. Strangely enough the restaurant is located under a book store. There are no windows and the interior is extraordinary in red and black.
The Chef offers an excellent lunch choice menu. The quality is amazing and not expensive. We selected the following:
- Soup of cherries with cold sheep cheese and pistachio
- Lobster in a soup of kale with tomatoes
- Egg in wrap of smoked duck
- Whiting in herbs and butter
- Best of beef paired with white asparagus and shallots
- Desserts of chocolate and citron
- Cheese
In our opinion, this is an excellent restaurant and will go back there the next time we are in Paris.
Joël Robuchon is een legende in de gastronomische wereld. Zijn restaurants, die over de wereld zijn verspreid kregen vele Michelin Sterren. Momenteel heeft hij 25 sterren en vier restaurants met 3 Michelin Sterren. De Gaultmillaut Gids bekroonde hem tot “Chef van de eeuw”.
Wij bezochten L’atelier Etoille de Joël Robuchon, gelegen op de Champs-Élysées en het heeft twee Michelin Sterren. Het is wel merkwaardig dat het onder een boekenwinkel uitgebaat wordt. Er zijn geen ramen en het interieur is buitengewoon in red en zwart.
De Chef biedt een uitstekende lunch keuze menu aan. De kwaliteit is onvoorstelbaar en niet duur. We kozen de volgende gerechten:
- Soep van kersen met koude schapenkaas en pistache noten
- Kreeft in een soep van boerenkool met tomaten
- Een eitje ingepakt met gerookte eend
- Wijting in een kruidenboter saus
- Het beste van rundsvlees gepaard met witte asperge en charlotte
- Desserts van chocolade en citroen
- Kaas
Naar onze mening is dit een uitstekend restaurant en we gaan hier zeker terug komen eten als we in Parijs zijn.
Amuse |
Cherry soup |
Lobster soup |
Egg with smoked duck |
Whiting |
Beef with aspargus |
Chocolate |
Citrus |
Cheese |
Previous Paris article: La Défense and the Grande Arche
Previous Michelin Restaurant article: "La Table D'Eugène" claccic cuisine with a modern touch, Paris
Return to main page
source Travels - Ballroom Dancing - Amusement Parks http://ift.tt/1XG7dBO